Nie chce odpalic, zalana swieca
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
2016 ![]()
Rejestracja: 08 grudnia 2004, 17:38 Lokalizacja: Beuthen [I]: Vespa 50N 1989-90 [II]: PX80 1983-93 |
Na ciepłym pionowa śruba z góry na płaski śrubokręt, z tyłu od mieszanki.
Autor postu otrzymał pochwałę |
|
2019 ![]()
Rejestracja: 25 października 2004, 15:13 Lokalizacja: Warszawa-Bielany [I]: Vespa 150 1960-62 [II]: Vespa 150GL 1962-65 [III]: P80X 1981-83 |
Konik to samo mi przyszło do głowy jak zobaczyłem filmik.
Ushi gaźnik reguluj na mega rozgrzanym silniku, a póki co jak dałeś zestaw po szlifie daj mu popracować na spokojnie na wyższych obr aby ułożyły się pierdzionki kolejny krok to jakiś wydeszek PS. widzę, że działają techniczne pochwały "... - .... - .... - .... . ....!!!"
|
|
ok, czyli obroty zostawiam tak jak teraz. tą śrubę od regulacji mieszanki jakoś ustawiać specjalnie - teraz mam nieco ponad 2,5 obrotu.
wydeszek to pewnie na przyszły sezon, teraz mnie czekają inne wydatki oraz tak, działają, przynajmniej u mnie ![]() |
|
|
2019 ![]()
Rejestracja: 25 października 2004, 15:13 Lokalizacja: Warszawa-Bielany [I]: Vespa 150 1960-62 [II]: Vespa 150GL 1962-65 [III]: P80X 1981-83 |
obr czyli powietrze to ta pionowa i po części jest nastawienie zależne jest od tej śruby poziomej (i vice versa)
Jeśli za dużo wykręcisz śrubę poziomą tzw mieszanki uzyskasz ciemną świecę oraz utrudnione odpalanie (zalewanie). Nie patrz na ilość obr, każdy silnik ustawia się na inną ilość obr. śrub Prosty i łatwy sposób aby w miarę dobrze wyregulować gaźnik w PXie to wkręcasz śrubę obr(powietrza) tak abyś miał wyższe obr i zaczynasz wkręcać śrubę mieszanki (poziomą) aż zacznie silnik wariować (tzn lekko spadną obr a później zaczną rosnąć i spadną i zgaśnie i cała tajemna wiedza jest tu że musisz ustawić śrubę w momencie kiedy jeszcze silnik nie zacznie wariować (coś w stylu na krawędzi) to samo później cofasz śrubę obrotów (powietrza) ale automatycznie zmieni ci się nastaw śruby od mieszanki i musisz tak manewrować tymi śrubami aby złapać ten moment kiedy obie śruby są w nastawie "na krawędzi" pzdr! "... - .... - .... - .... . ....!!!"
|
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Wróć do Baza wiedzy technicznej