Rodzaje świec dla skutera
• Strona 1 z 1
|
Witam, pytanie do osób znajacych vespy od strony technicznej. Ile rodzajów świec wystepuje w vespa/piaggio w zależnosci od długości gwintu 19mm (BR9ES) 12.7mm(B6HS) Czy oprócz tych 2 dlugosci sa jeszcze inne stosowane w sluterach?? Pytam ponieważ drogą eliminacji musze wyszukać swiece dedykowaną dla silnika ktory jest w mojej LX50 Jak wspominałem uwe wcześniejszych postach swieca dedykowana do modelu jest za dluga. Mam inny silnik niewiadomego pochodzenia lub zmieniony tlok. Na swiecy z ktora kupilem skuter strasznie cieżko odpala i być może ona rownież nie jest odpowiednia. Chce zrobić z vespa porzadek tzn. Wyczyscić gaźnik uszczelnić silnik bo obecnie jest zapocony ale priorytetem jest dopadowania prawidlowej świecy. NIE ODSYŁAJCIE MNIE do katalogów bo katalogowa nie pasuje do obecnego silnika
|
|
2019 ![]()
Rejestracja: 08 stycznia 2008, 23:38 Lokalizacja: Warszawa - Szczęśliwice (Ochota) [I]: Vespa 150 Sprint 1969-79 [II]: PX200E 1982-97 |
Cześć,
Jest artykuł o świecach, looknij tutaj: http://www.vespaclub.org.pl/technika/29 ... o-swiecach Pozdrawiam, Vespa - in tutto il mondo!
|
• Strona 1 z 1
Wróć do Baza wiedzy technicznej