Witam, po tym jak rozpadły mi się pierścienie na tłoku zrobiłem kapitalny remont i odświeżyłem karoserie jednak na mojej drodze powstały dwa problemy które muszę rozwiązać by złożyć moją ślicznotkę z powrotem.
Pierwszym problemem jaki staną mi na drodze to, to że zgubiłem panewkę do korbowodu przy rozkręcaniu i nie mogę jej dokupić bo jest nietypowa mianowicie w sklepach motoryzacyjnych w których pytałem mają o średnicy 15mm ja potrzebuję na 17mm. Może ma ktoś na zbyciu takową panewkę? Albo czy mogę zamienić je na łożysko ?
Drugi problem jest taki że po rozkręceniu sprzęgła tarcze okazały się już w nie najlepszym stanie i niestety też mam problem z ich dokupieniem. Znalazłem w sklepie internetowym sprzęgło do pk ale nie wiem czy bd ono pasowało do mojego modelu:
http://sklep.motor-land.com.pl/p-5483-sprzeglo-vespa-pk-50-125/
----------------------------------------------
z zamontowaniem tłoka już sobie poradziłem jedyny problem jaki mi pozostal by zlozyc moje malenstwo jest sprawa tego sprzegła :/ to powyzej wydaje mi sie na takie ktore pasuje ale ze zdj trudno mi to stwierdzic dlatego prosze o pomoc w tej sprawie...
pozdrawiam.
Cześci do PK 50 HP
• Strona 1 z 1
|
czy sprzeglo z modelu VESPA PK 50 XL rowni sie od tego w moim modelu PK 50 HP ?
|
|
2014 ![]()
Rejestracja: 14 września 2008, 21:41 Lokalizacja: Gdynia [I]: PX125 T5 Square Headlamp 1985-93 [II]: PX125EFL 1983-97 [III]: PK50XL2 1990- [IV]: ET2 50 |
PK50 HP ma sprzęgło 4 tarczowe, 6 sprężynek - takie samo jak PK 50 XL2
|
Ile pojedzie twoja vespa pk z takim układem kita i części.... |
|
2014 ![]()
Rejestracja: 14 września 2008, 21:41 Lokalizacja: Gdynia [I]: PX125 T5 Square Headlamp 1985-93 [II]: PX125EFL 1983-97 [III]: PK50XL2 1990- [IV]: ET2 50 |
Moja? Trochę ponad 70 km/h ale oprócz cylindra, głowicy, tłoka mam wymieniony gaźnik na większy i zmienione przełożenie główne. |
jaki masz gaźnik tłumik, gażnik i przełożenie ja mam 3,72, no cóż zaraziłem się na vespę
|
|
• Strona 1 z 1