Mam pytanie do kolegów co do gaźnika w et 2.Podczas czyszczenia urwała mi się dysza,teraz problem z jej kupnem.Czy
gaźnik webera a delortto to te same czy jak mi się wydaje tylko podobne?urwała mi się dysza ssania ta długa.
[ET2] gaźnik
• Strona 1 z 1
Niemowlak ![]()
Rejestracja: 19 lipca 2010, 13:25 Lokalizacja: Warszawa [I]: Vespa 50 Special 1972-75 [II]: LX50 2T [III]: |
Nope tam sa dwie króciutkie takie do kupienia wszedzie. Zadzwon do motorlandu warszawa wał miedzeszynski oni maja takie duperelki czasem, albo do mopedowcow na ksiecia janusza... poczte i koperte bedzie Cie to pewnie kosztowalo bo te dzyndzelki po wiecej jak 6zl nie chodza.
|
|
Dysze Weber i Dellorto są różne.
Ale jak coś się sypnęło to ja bym wymienił od razu cały gaźnik - na Dellorto 17,5 . Każdy ma Vespę na miarę swoich możliwości...
|
|
|
Oglądając zdjęcia przypuszczałem że są podobne ,rozmyślam kupno nowego Dellorto.|Pytanie czy pasi i czy przy następnej urwanej dyszy,następny gaźnik?
|
|
Niemowlak ![]()
Rejestracja: 19 lipca 2010, 13:25 Lokalizacja: Warszawa [I]: Vespa 50 Special 1972-75 [II]: LX50 2T [III]: |
No w tych starego typu inna jest:
Koncowka do elektrycznego ssania. Czapka od przepustnicy w innym miejscu sruba Brak czujnika temperatury Dysze w starym standard 70 w nowym 53 albo 56 Dysze krociotkie nie da sie urwac |
Spaliniarz ![]()
Rejestracja: 16 sierpnia 2009, 17:27 Lokalizacja: Łódź [I]: LML STAR 125 2T [II]: |
Jaki masz gaźnik? Ja mam jakiś gaźnik od ET2 jak jesteś zainteresowany.
Autor postu otrzymał pochwałę |
|
OK dostałem ten gaźnik. Teraz trzeba poskładać i szykować do sezonu.
|
|
• Strona 1 z 1
Wróć do Baza wiedzy technicznej