Przeglądając stone z włoskimi ogłoszenami wpadłem na taki kwiatek
Może komuś jest potrzebny szybki zestaw do 50 - ki?
http://www.subito.it/vespa-50-special-a ... 099871.htm
Propnowana cena 500 euro
Pozdrwiam
Paweł
ROTAX DO VESPY 50 SPECIAL?
• Strona 1 z 1
|
Co to za transformers!?
Dla porównania : Rotax i mój "Rotaks.." ![]()
O co chodzi? Wytłumacz, posłuchamy... 1*2 3 4
- Vespa? - Super! |
|
|
Radar nie żaden transformers a banalne rozwiązanie racingowego silnika
Może i to jest Rotax 50 a tym masz DR 75 to i tak to małe gówno objeżdża ciebie dookoła. W tym zestawie nie masz klasycznego koła magnetycznego tylko vespatronic a koło pasowe na wale korbowym potrzebne jest do napędzania pompy układu chłodzenia cylindra. Gaźnik obstawiam że to jakieś Mikuni 30 mm w górę z zaworem membranowym V-Force nie ma co się dziwić trzeba mieć fantazje i wolną kasę na tą fantazje. Tak naprawdę obstawiam, że nie jest to pojazd do codziennego przemieszczania tylko do zapie*** na torze. pzdr! |
|
Vespa Power Tuner ![]()
Rejestracja: 01 czerwca 2007, 15:15 Lokalizacja: Warszawa [I]: PX200E Disk 2007+ [II]: Vespa 125 1961-62 [III]: GTV250 ie [IV]: Vespa 150GL 1961-62 |
Motocykliści noga z gazu!!!
|
Pomocnik mechanika ![]()
Rejestracja: 14 lipca 2008, 16:09 Lokalizacja: Warszawa [I]: GTS300 ie Super 2008 |
a ja bym wolał taką vespę... eee tzn. lambrette
http://www.scigacz.pl/Lambretta,z,silni ... ,9649.html |
|
Dr.House - ahaaaa.A ja sie dowiedzialem ze do 102ccm bede musial spilowac kanaly...
VespaZjan - przegiales. 1*2 3 4
- Vespa? - Super! |
|
|
Lukas jakie starocie w tym Ścigaczu pokazują w Scooteringu to było jakieś 2lata temu teraz jest nowość na bazie yamahy WR450
Ale ja uważam że i tak zabawki ze Scooter&service biją większość koncepcji tunerskch na głowę http://www.scooter-and-service.de/pdf/S ... _04_07.pdf Wykres z hama http://www.scooter-and-service.de/en/te ... g_250n.php pzdr! |
|
Nie musisz, ale dobrze gdyby się chciało poprawić fabrykę... Też się szykuję do portingu DR'a, jak się uporam z tematem narzędzie chętnie wypożyczę zwłaszcza że blisko mamy... Pozdrawiam !!! Sznurek. Lepszy martwy niż drugi...
Piłeś, nie pisz... |
|
|
sznurku a jaką wielkość tunujesz, 102ccm ?
Napisz please w kilku zdaniach czym i jak będziesz to robił. Więc w kontakcie! Dodam że TUTAJ jest o Rotaxie. Dzięki! 1*2 3 4
- Vespa? - Super! |
|
|
panowie niechce sie wtracac ale jak tego nie robiliscie to nie zabierajcie sie za to bo spier* ja swego czasu 2silniki unieruchomilem pracowaly jak diesel a osiagi gorsze niz seryjna zblokowana 50tka odradzam jak nie macie pojecia to jest rada z wlasnego doswiadczenia pzdr!
|
|
|
Witam
Wracając do tematu ROTAXA Dla mnie mistrzostwo świata !!! Cena w tym ogłoszeniu ( 500 euro ) raczej niewygórowana Patrząc na ten silnik naszła mnie refleksja, kto ma najszybszą VESPĘ ? A może są takie sprzęty w polsce ? A może w czasie zimowym p, przygotować najszybsze monstrum? Temat dla mnie otwarty Czekam na podpowiedzi Pozdrawiam Paweł |
|
|
Mi się zdaję że jedna z szybszych (jak nie najszybsza) jest w gdańsku
Vespa-famiglia
Vespa 50 1962-lanss maszyna |
|
Może w ogóle nic nie robić, bo i tak Prezes ma lepiej... Myślę że ogarniam temat zgrania otworów i polerowania kanałów na tyle co by się porwać na takie wyzwanie, jak się nie uda to przynajmniej nie będę żałował że nie spróbowałem. Cudów nie tworzę, kupiłem tanio DR 102 do tego gaźnik 19.19 i Sito Banan. Na imieniny zamówiłem sobie elegancki zestaw dremelków i jak skończę to chętnie wypożyczę... Pozdrawiam !!! Sznur. Lepszy martwy niż drugi...
Piłeś, nie pisz... |
|
|
Dr.House dzięki za radę.
Jeżeli miał bym oddać to w ręce kogoś kto ogarnia to bym oddał.O ile nie skasował by mnie jak za zboże. Postaram się lepiej poznać ten temat ,mam Skuter z końca 2008 gdzie Dr.House wszystko opisuje, oglądam filmiki na Utube,popatrze na sznurka,jest VCP , zobaczymyy.. 1*2 3 4
- Vespa? - Super! |
|
• Strona 1 z 1