Jest tak, chcę wymienić gaźnik ponieważ mam problemy, które opisałem w innym poscie. Odszukałem gaźnik od PK50 który kiedyś schowałem w skrzynce z rupieciami i mam dylemat.
Gaźnik nasuwa się na króciec dolotowy (metalowa rurka) i skręca się obejmą. Mam wrażenie że czegoś mi brakuje. Obejma jest oryginalna ale w stosunku do kołmierza gaźnika jest za duża o ok 1cm. Zupełnie jakby między kołnierzem gaźnika a obejmą miał być jeszcze być jakiś pierścień, którego nie widzę w swoich gratach.
Druga opcja, to taka że znalazłem obejmę od 125tki
Podpowiedzcie jak to jest zorganizowane
Czego mi brakuje do gaźnika?
• Strona 1 z 1
|
prawdopodobnie masz inny króciec, od większej pojemności....
jakie masz oznaczenia gaźnika? kto hamuje ten przegrywa
Vespa Special 50/102ccm Vespa PX80/200ccm |
|
|
U mnie, w 50 L, na króciec zakłada się tulejkę, która naturalnie zwiększa jego średnicę, ale nie o 1 cm
Pozdrawiam,
Luki |
|
|
sprawdzę numer.
Gaźnik na króciec pasuje ciasno, problem jest w obejmie, która jest luźna - za duża na kołnierz gaźnika, żeby go ścisnąć. |
|
no to nie ta obejma, a ta która teraz masz założoną nie pasuje??? kto hamuje ten przegrywa
Vespa Special 50/102ccm Vespa PX80/200ccm |
|
|
Teraz mam jakąś radosną twórczość poprzedniego właściciela. Ułamał się w gaźniku jeden listek kołnierza nachodzącego na króciec i jest na wsztstko założony gruby wąż skręcony obejmami.
I co? mam kupić jakąś porządną obejmę uniwersalną i to skręcić? Chyba nie mam póki co innej opcji. BTW: jaka jest seryjnie wielkośc dyszy głównej w PK50xl? |
|
• Strona 1 z 1