Autor postu otrzymał pochwałę
[LX50 , LX125, ET50, ET 125] UWAGA NA WIDELCE!!!
• Strona 1 z 1
Niemowlak ![]()
Rejestracja: 19 lipca 2010, 13:25 Lokalizacja: Warszawa [I]: Vespa 50 Special 1972-75 [II]: LX50 2T [III]: |
Uwaga na widelce do LX i ET Makarony zmienily konstrukcje widelczyka i sie teraz nie da zalozyc amortyzatora na czesci ktore musielismy wykorzystac z naszego starego amora przy wymianie czyli ta poleczka na sruby. Teraz widelec dla LX i ET jest sprzedawany na tych samych numerach co kiedys sama uniwersalizacja przyniosla problem... na razie sciagamy cos przypadkowego co moze dopomoze ale rozpisywac bede sie w temacie jak juz sie cos uda zrobic, na razie polujcie na widelce starej konstrukcji czyli inny do ET i inny do LX bo z nowym bedzie płacz
Autor postu otrzymał pochwałę |
|
amortyzator do et i lx mialy inne troche mocowanie od zawsze, co sie zmeinilo bo nei rozumiem?
|
|
Niemowlak ![]()
Rejestracja: 19 lipca 2010, 13:25 Lokalizacja: Warszawa [I]: Vespa 50 Special 1972-75 [II]: LX50 2T [III]: |
roznica byla w czapce amortyzatora jeden byl grubszy drugi chudszy. wytrzymac musialy zasadniczo tyle samo jesli chodzi o wage i predkosc, widelce mialy inna odleglosc mocowania dla tzw choragiewki przy blotniku, a teraz atrakcja numer 2
|
Spaliniarz ![]()
Rejestracja: 16 sierpnia 2009, 17:27 Lokalizacja: Łódź [I]: LML STAR 125 2T [II]: |
Nie wiem, ale ja nie rozumiem co tam wyżej jest napisane. Może czas pomyśleć o interpunkcji?
|
|
Bez przesady! Moim zdaniem, tekst jest zrozumiały. Niedbały i mało elegancki, ale to inna sprawa. Ten nagły zwrot w kierunku poprawności językowej i dbałości o interpunkcję i ortografię to dla mnie coś nowego na tym forum. Widać idą zmiany.
|
|
Niemowlak ![]()
Nowa jakość...
|
Niemowlak ![]()
Załączam zdjęcia dla tych co "nie zrozumieli"
Jak by coś ten z kołem to stary widelec LX ten drugi to nowy uniwersalny dla LX/ET Autor postu otrzymał pochwałę Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
|
• Strona 1 z 1
Wróć do Baza wiedzy technicznej