Przesyłka z DR75 juz dotarła wiec czesci które mi pozostaja czyli cylinder i głowica (z nowo zrobinym gwintem) nie sa mi potrzebne a moze komus sie przydadza.
Jakby co piszcie na priva lub gg
PZDR!!
cylinder i głowica do PK 50 XL
• Strona 1 z 1
![]() |
|
a propos wymiany gaźnika, chciałem się zapytać czy wymieniałeś tylko gaźnik czy też cylinder razem? jakie są osiągi po wymianie gaźnika? właśnie rozważam wymianę cylindra i gaźnika - jakieś 130 euro komplet znalazłem na niemieckim Ebay'u. ale na razie to poszukuję stacyjki kompletnej. pozdrawiam z Sopot.
|
|
Siema!
Wymieniłem cylinder i głowice czyli kompletny zestaw DR75.. Do tego zmieniłem dysze w gaźniku na 74. Mam seryjny wydech i przełozenie.. Teraz osiagi sa przyjemne predkosc 50-60 spokojnie osiagana wiec po miescie mozna smigac.. Ciekawy jest moment obrotowy Vespa zbiera sie całkiem przyzwoicie ![]() PZDR!! ![]() |
|
Cześć Remus właśnie walczę od niedawna z moja PK 50 tzn rozebrałem silnik bo jakiś pseudomechanik próbował swych sił,Generalnie po rozbiórce cylinder,tłok wał,tarcze sprzęgła są do wymiany.Czy mógłbyś coś doradzić odnośnie przejścia na większą pojemność,bo widzę,że taki temat przerabiałeś.Czyli gdzie,co,za ile i jak.Pozdrawiam
|
|
Witaj!
Ja przeszedłem na 75 ccm3 i jest to wystarczajacy zestaw do jazdy po miescie silnik jest elastyczny, przy seryjnym przełozeniu. Ja zakładałem cały Kit DR75 a w jego skład wchodzi cylinder głowica tłok i pierscienie. Oraz wieksze dysze do gaźnika gdyz mam seryjny 16/15. Zamawiałem wszystko poprzez skuter centrum. Szybko i przyjemnie. Napisąłem do nich maila z numerami czesci z katalogu Scooter Center. Oni przysłali kosztorys i potem wysyłka w moim przypadku czesci miałem u siebie po 4 dniach. Zastanawiam sie tylko czy skoro masz tak sporo do wymiany nie warto zainwestowac w kit DR 102ccm zmieniajac gaźnik i przełozenie głowne, to ponoc wtedy rzeczywiscie sie torpeda robi wtedy ![]() Takze decyzja nalezy do Ciebie.. Jakby co wal na priva albo na gg PZDR!! ![]() |
|
Powiedz, ile wyszedł cię kit DR75 na skutercentrum? Od pewnego czasu głębiej się zastanawiam co wrzucić do mojego XL, 75cc i na tym skończyć, czy kombinować z 102 cc i bawić się z przełożeniem gaźnikiem itp. W ogóle jak ci to jeździ pod góre ?
![]() "Vespa - mio primo vero amore"
|
|
www.scooter-center.com
www.sip-scootershop.com www.worb5.com tutaj możesz sobie wstępnie skonfigurować silnik http://sfs.alexander-hepp.de/ pzdr! |
|
Hej,
A jest gdzieś taki konfigurator PX? pozdrawiam kriss_3m |
|
a ja niekumaty w języku Goethego... no ale thx
pozdrawiam kris_3m |
|
• Strona 1 z 1