ET2 - rok 1997, przebieg 17 000 km, dwusuw, cena 3 500 zł, piękny beżowy kolor
ET4 - rok 2004, przebieg 6900 km, czterosuw, cena 4 500 zł, czarna piękność
No i jestem w kropce
|
Czas na podsumowanie
ET2 - rok 1997, przebieg 17 000 km, dwusuw, cena 3 500 zł, piękny beżowy kolor ET4 - rok 2004, przebieg 6900 km, czterosuw, cena 4 500 zł, czarna piękność No i jestem w kropce |
|
|
Mija właśnie miesiąc odkąd kupiłem moją ostatnia Vespę.
Jest to ET2 z 2003r. Miała przejechane 12500km. Oczywiscie balem sie troche ze kupie skuter z ukrytymi wadami (nadal nie wiem czy wszystko jest OK) ale przedewszystkim poza skuterem musisz poznac sprzedawce. Moj byl bardzo uprzejmy, nie byl cwaniakowaty, nie uzywal wulgaryzmow i zajmowal sie sprowadzaniem skuterow do Polski. Glownie plastik sprowadzal. Strasznie sie smial ze co ma jakas Vespe to przyjezdza ktos z Warszawy albo Krakowa. Byl uprzejmy, podwiozl mnie ze stacji kolejowej i wogole. Po obejrzeniu skutera (tu korzystalem ze wskazowek z forum) i po przejechaniu sie 100m wplacilem Panu zaliczke. Potem skuter zostal dostarczony do Warszawy tam gdzie mieszkam i po zawodach. Skuter byl z niemiec. Mial tylko i wylacznie dowod rejestracyjny niemiecki oraz dostalem umowe kupna sprzedazy napisana po polsku miedzy mna i jakims niemcem, wlascicielem. Oczywiscie byla to lipa ale zawierzylem sprzedawcy ze on tak robi czesto. W urzedach nie mialem ZADNYCH klopotow z zarejestrowaniem Vespy jako dwusowa, umowy z niemcem zawartej po polsku ani nic. Przetlumaczylem dokument rejestracyjny, zrobilem przeglad, wykupilem dek. VAT25, zarejestrowalem skuter. Kupilem kask i smigam jak narazie ciagle. Czekam na fundusze i oddam go na przeglad w Ursusie i tyle. Nie chce Cie namawiac zebys brala wszystko w ciemno ale mysle ze musisz sie troszke na cos odwazyc. To nie takie straszne. Poznaj czlowieka od ktorego kupujesz skuter, jesli wzbudzi Twoje zaufanie to chyba bedzie dobrze. Mozesz sie z nim dogadac ze w ciagu pierwszego tyg od zakupu oddasz skuter do przegladu i jesli jest cos nie tak to ma Ci zwrocic pieniadze. Przeciez jest Policja a pozatym moze jest gdzies w okolicy starszy brat? Do odwaznych swiat nalezy. Powodzenia w wyborze. |
|
|
Skuter byl z niemiec. Mial tylko i wylacznie dowod rejestracyjny niemiecki oraz dostalem umowe kupna sprzedazy napisana po polsku miedzy mna i jakims niemcem, wlascicielem.
Oczywiscie byla to lipa ale zawierzylem sprzedawcy ze on tak robi czesto. W urzedach nie mialem ZADNYCH klopotow z zarejestrowaniem Vespy jako dwusowa, umowy z niemcem zawartej po polsku ani nic. ...... Fakt - to tez dziala w urzędach, ale sprzedawca tak robi, zeby samemu nie placic VAT25 Hey, hier kommt Alex! Vorhang auf - für seine Horrorschau!
|
|
|
w ramach transakcji wynegocjowalem kase na polowe oplat zwiazanych z rejestracja. A wiec w sumie sprzedawca partycypowal i w Vat25
|
|
A jak jest z tuningowaną 50-ka??, każda wieksza pojemnośc niz 50 to juz motocykl, czyli jak spowoduje wypadek to z odszkodowania nici?? Byc moze jedyna opcja zeby sie wykrecic to mala luka w przepisach: każdą zmianę danych technicznych pojazdu trzeba nanieść do dowodu w ciagu 30 dni, w razie czego "nowego cylka kupiłem wczoraj", tak??? Po II wojnie światowej ludzkość została podzielona na dwa obozy:
Mających Vespę i marzących o tym, aby ja mieć |
|
|
Klepa - jeśli coś tuningowałeś, tzn, że prawdopodobnie Twoje umiejętności są już wyższe niż tylko na 50 cm3 (np brak Ci prędkości i przyspieszenia a przy obecnym silniku czułeś się już komfortowo pewnie).
Doskonle to rozumiem. Pozatym, samo tuningowanie silnika jest już fajne samo w sobie - tez rozumiem. Wiec chyba nie ma co gdybać tylko isc na kurs - ja szukam takiego kursu "wakacyjnego", wiesz..... zeby szybko poszlo.... tym bardziej, ze nie zakładam kupna motoru, tylko "szybszej" Vespy Hey, hier kommt Alex! Vorhang auf - für seine Horrorschau!
|
|
|
Z załozenia mój tuning mial być szybszy od serii, niestety nie jest tak pięknie, mam za dlugie przełozenie i silnik nie wykręca na 4.
Wczesniej mialem to samo przelozenie, ale dr85 (tak juz kupilem), ale cylinder ten nie mial dostosowanego gaznika i tlumika. Pojezdzilem sezon zyjac w swiadomosci, ze mam 75, wiec nic nie zmienialem. Na zime okazało sie to 85, ale jest on juz lekko przytarty. Postanowilem zalozyc 75, ale z tlumikiem i wieksza dysza w gazniku, spodziewalem sie, ze dobrze zrobiona 75 bedzie miala moment podobny do "zlej" 85 i nie zmienialem przełozenia. Ten sezon jeszcze pojeżdże, zbyt dlugo czekalem na Vespe, ale moze pod jego koniec, albo na wakacje jak pojade do Niemiec zaloze krotsze przełozenie. Jak znajdziesz jakis kurs bezpiecznej jazdy daj znać- tez mnie to interesuje, bezpieczenstwo jest najważniejsze, a wyrobienie dobrych nawyków to podstawa. pozdro Po II wojnie światowej ludzkość została podzielona na dwa obozy:
Mających Vespę i marzących o tym, aby ja mieć |
|
|
Witajcie!
Po trzech dniach chodzenia do Wydziału Komunikacji w końcu mi się udało. Dzisiaj odebrałem nową Vespę 50s w kolorze białym. Miałem nadzieje, że uda mi się wczoraj podjechać na spotkanie skuterem, ale awaria prądy w Urzędzie Dzielnicy pokrzyżowała mi plany i przerwała rejestrację VESPY. Dość dużo zapłaciłem za OC i NW w PZU około 210 zł (mam 40% zniżkę, ale chyba ona nie obowiązuje w pierwszym roku). Nie miałem już sił i czasu szukać tańszej oferty. Polecam salon na Ursusie, chociaż popełnili błąd na fakturze, przez co musiałem dwa razy chodzić do Urzędu, ale tak to jest jak się nie sprawdza dokumentów. Pozdrawiam i do zobaczenia na ulicach W-wy. |
|
|
Witam wszystkich bardzo serdecznie,
Co prawda nie mam jeszcze Vespy, ale jestem w trakcie poszukiwań wymarzonego PXa. Od dawna jestem miłośnikiem "pszczółek" i kiedy wreszcie trafiła się okazja bardzo bym chciał mieć jedną w garażu. Pozdrawiam i do zobaczenia Perez |
|
|
na allegro masz PX 125 za 7tys PLN w PL ciężko jest namierzyć dobrego PX polecam zainteresuj się na jebaju niemieckim
pzdr! |
|
Vespa to Osa a nie pszczółka Vespa T4 Abarth
|
|
|
Od wczoraj jestem wlascicielem czarnej ET4 rocznik 2003!!!
Witam wszystkich serdecznie!!! |
|
|
Witajcie ponownie
Tym razem witam się z Wami już jako właścicielka swojej własnej, wymarzonej vespy |
|
No to pozdrawiamy nową Vespiarę Hey, hier kommt Alex! Vorhang auf - für seine Horrorschau!
|
|
|
Witam
podejrzewam, że jestem jedyny tutaj z Katowic, więc moja obecność tu ograniczy się do pisania 'ogólnie', mam nadzieje ze nie na długo. jestem posiadaczem lx50 4T, wczesniej miałem ET2. od razu zadam pytanie, kto tu obecny na forum posiada również 50lx 4T? mam pytanie do takiego osobnika pzdr. |
|
2019 ![]()
Rejestracja: 08 stycznia 2008, 23:38 Lokalizacja: Warszawa - Szczęśliwice (Ochota) [I]: Vespa 150 Sprint 1969-79 [II]: PX200E 1982-97 |
nie jestes migot jedyny ja tez sie wywodze z katowic ale zmigrowalem
Pzdr JIM Vespa - in tutto il mondo!
|
|
migot, ja mam lx 504t, jakie masz pytanie?
Piccolino - l'ombelico del mondo
|
|
|
1. mógłbyś zajrzeć pod swoje siedzenie i napisac mi czy Twój 'approval number' ma m.in. cyfry *0125* ( to jest to zaczynające się na EEC, bądź e3)
2. czy w takim jak nasz Lx-ie mamy świtała postojowe? pytam bo nie mam, a w et2 miałem, dlatego dziwne mi sie to wydaje. wiem, że pytanie mogą wydać się zaskakujące, ale mierzi mnie to niemozliwie |
|
|
OK chłopaki ale zmieńcie dział !!!
|
|
|
Witam, jestem z Warszawy i jeszcze nie mam Vespy:(
|
|
|
Witam ponownie,
Ja dołączyłem do grupy niedawno, przedstawiłem się i jak na razie nie mam na czym jeździć, więc moja aktywność ogranicza się do czytania, a nie zarzucania grupowiczów pytaniami :"Chcę kupić Vespę, gdzie to zrobić?" Już miałem upatrzoną jedną, a tu całkowicie niespodziewanie w całkowitym realu jeden z kolegów grupowiczów zaczął mi odradzać zakup LX'a na rzecz PK. No i zaczęło się.... Ile osób tyle zdań. A żona w dodatku ma własne - i nie muszę dodawać - odrębne. Dlatego zamiast jeździć, na razie dalej czytam Jak na razie zatem jeżdżę rowerem (Marin Bear Valley) i samochodem ( Renault Espace - Vespa wchodzi do środka Pozdro z Wa-wy, MDR |
|
|
Witajcie!
Razem z moją LX 50 i 1147 przejechanymi kilometrami wjeżdżam do szacownego grona Vespa Clubu Pozdrawiam, Michał |
|
|
pierwsza vespa w filmiku ta w dwukolorowym niebieskim malowaniu była kiedyś na czeskim aukro. Probowalem ja licytować ale czesi zaczeli sie o nia zbyt ostro bić, chociaż i tak była niekompletna i bez papierów pzdr |
|
|
Witam i chylę czoła wieloletnim klubowiczom
Jeżdżę od niespełna roku czarną Vespą LX 50 po ulicach Warszawy. Cieszę się że mogę dołączyć do szanownego i słynnego już MS |
|
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika